Informacije

Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

Pravila o privatnosti pokazuju na koji način Aplos d.o.o., Modruška 9, 10000 Zagreb (u nastavku teksta: Nabava.net), prikuplja, sprema, štiti i obrađuje osobne podatke svojih korisnika. Svi podaci prikupljaju se i obrađuju u skladu s važećim zakonskim propisima.

Kako bi se u potpunosti upoznali s načinom i razlozima prikupljanja vaših podataka, molimo vas da detaljno pročitate ova pravila.

Voditelj osobnih podataka

Voditelj obrade vaših osobnih podataka je Aplos d.o.o. u skladu sa zakonom i svim propisima o zaštiti osobnih podataka. Ako imate pitanja ili primjedbe vezane uz obradu ili način korištenja vaših osobnih podataka, slobodno nas kontaktirajte na [email protected].

Kako štitimo vaše podatke?

Vaši podaci i sve Nabava.net stranice zaštićene su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom. SSL enkripcija šifrira podatke radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Koje osobne podatke prikupljamo?

Nabava.net u dobroj namjeri prikuplja samo one podatke koji su joj potrebni za normalan rad svih funkcija stranice i za osiguravanje boljeg korisničkog iskustva te one podatke koje dajete svojom voljom.

Primjer takvih podataka je e-mail nakon prijave na newsletter ili bilo koja vrsta podataka koju dobijemo kroz direktnu komunikaciju s vama putem mobitela (broj mobitela), e-maila (e-mail), društvenih mreža (ime i prezime).

Također, prikupljamo i podatke koje nam ustupite prilikom kreiranja korisničkog računa na našim stranicama. U tom slučaju prikupljamo vaše korisničko ime i lozinku u šifriranom obliku. Za točnost i istinitost unesenih podataka ne odgovaramo.

Osim kroz direktnu komunikaciju i dozvolu, trebate imati na umu da se mogu prikupljati i vaše neosobne informacije putem naših internetskih servera i 'kolačića'. Tu razlikujemo dvije vrste podataka:

  • Informacije o uređaju putem kojeg pristupate Nabava.net stranicama (IP adresa, vrsta uređaja, vrsta pretraživača)
  • Informacije o korištenju Nabava.net stranica (koje ste stranice posjetili, vrijeme provedeno na stranici, što ste i koliko klikali itd.)

Zašto prikupljamo osobne podatke?

Osobne podatke prikupljamo kako bi vam mogli pružiti još bolje korisničko iskustvo na Nabava.net stranicama. Pirkupljeni osobni podaci omogućuju nam da vam prikažemo relevantniji sadržaj, za kreiranje marketinških kampanja i za lakšu komunikaciju s vama.

Osobne podatke također prikupljamo kako bi mogli koristiti personalizirane sadržaje na Nabava.net stranicama poput otvaranja korisničkog računa ili korištenja liste želja.

Dijeljenje podataka s trećim stranama

Nabava.net se obvezuje kako prikupljene podatke neće dijeliti s trećim stranama, osim u slučajevima kako slijedi:

1. Slanje marketinških kampanja (newslettera) putem e-maila

Prijavom na Nabava.net newsletter dajete privolu za primanjem e-mail obavijesti koje šaljemo putem newslettera. Upisivanjem vašeg e-maila u zato predviđeni prostor, suglasni ste da će se vaši podaci koristiti samo u te svrhe. Vaš će se e-mail tada proslijediti softverskoj platformi preko koje vršimo uslugu e-mail marketinški kampanja. U našem slučaju radi se o firmi Mailerlite iz Litve.

Vaša e-mail adresa ostaje u bazi sve dok sami izričito ne naglasite da želite da se vaši podaci izbrišu iz baze. To možete učiniti odjavljivanjem pretplate na newsletter koja se nalazi na kraju svakog newslettera koji primite od nas. Isto tako, odjavljivanje s liste pretplatnika možete zatražiti i slanjem zahtjeva na e-mail: [email protected].

2. Korištenje Google Analytics programa za praćenje statistike posjećenosti stranice

Nabava.net, kao i većina ostalih internet stranica, koristi program Google Analytics za prikupljanje podataka o posjećenosti stranice i ponašanju korisnika na samoj stranici. Samim time podaci koji se prikupe ovim putem se nalaze i u Google bazi podataka. Međutim, u ovoj se situaciji ne radi o osobnim podacima na temelju kojih se može identificirati korisnik, već samo o podacima poput IP adrese, vremenu provedenom na stranici, stranicama koje ste gledali i slično.

Kršenje privatnosti podataka

Nabava.net poduzima najviše sigurnosne standarde u obradi i čuvanju vaših osobnih podataka. Nažalost, kada je internet u pitanju uvijek može doći do određenih problema. Dođe li do bilo kakvog kršenja osobnih podataka, bilo u našim bazama, bilo u bazama ostalih servisa koje koristimo, a da se putem njih može jasno identificirati korisnik, o tome ćemo vas obavijestiti istoga trenutka kada ćemo i sami imati informaciju o tome.

Pravo na prigovor i brisanje osobnih podataka

Ako smatrate da su na bilo koji način vaši osobni podaci povrijeđeni ili smatrate da unatoč svim mjerama poduzetim za zaštitu osobnih podataka, imate razloga za prigovor, njega možete poslati na e-mail: [email protected]. Isto tako, ako želite da se vaši osobni podaci izbrišu iz naših baza podataka, to može zatražiti na gore navedeni e-mail.

Privola na pravila o privatnosti

Korištenjem stranica Nabava.net i prihvaćanjem ovih pravila o privatnosti, dajete svoju privolu za obradom vaših osobnih podataka kako je navedeno gore u tekstu.

Kolačići

Nabava.net koristi kolačiće, eng. cookies, male tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta web poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteka nastaje u trenutku kada korisnik posjeti web stranicu i potpuno je pod kontrolom preglednika koji uređaj koristi.

Nabava.net putem kolačića nikako ne može pristupiti računalu korisnika niti sadržava kolačiće koji na računalo korisnika mogu instalirati štetne programe ili viruse.

Ako se ne slažete s politikom korištenja kolačića, njih vrlo lako možete izbrisati ili onemogućiti u pregledniku. Međutim, imajte na umu kako kolačići postoje kako bi stranice normalno funkcionirale i njihovom zabranom može doći do djelomične ili potpune nemogućnosti korištenja Nabava.net stranica.

Prvi puta kada dođete na Nabava.net stranice, prikazat će vam se obavijest o korištenju kolačića na stranicama. Korištenje kolačića možete prihvatiti ili odbiti, ali njihovim odbijanjem možete uzrokovati da vam pristup stranicama bude onemogućen. Ako nakon viđene obavijestiti samo nastavite koristiti Nabava.net stranice smatrat će se da ste suglasni s korištenjem kolačiće i njihovom pohranom na vaše uređaje kao i s gore opisanim pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Web-stranice koriste nekoliko vrsta kolačića. Trajni kolačići su oni kolačići koji ostaju pohranjeni na vašem računalu i nakon zatvaranja preglednika. Pomoću njih stranica može lakše 'vratiti' vaše postavke kada ponovno dođete na stranicu. Ovi kolačići ostaju pohranjeni na uređaju sve dok ih ručno ne izbrišete.

Privremeni kolačići su oni kolačići koji nestaju čim zatvorite web preglednik. Kolačići treće strane su kolačići koji pripadaju drugim stranicama od one na kojoj se nalazite, u ovom slučaju Nabava.net stranica. To su primjerice reklame (banneri) drugih stranica koji se nalaze na našim stranicama i koji mogu pratiti povijest pregledavanja. Kolačiće treće strane možete lako blokirati u postavkama svog internet preglednika. Ako to napravite, Nabava.net stranice ćete svejedno moći koristiti u punom obujmu.

Onemogućavanje kolačića

Sve kolačiće možete onemogućiti u postavkama preglednika. U većini slučajeva ćete u postavkama preglednika samo trebati pronaći postavke sadržaja -> kolačiće i ukloniti dozvolu web-lokacijama da spremaju i čitaju podatke kolačića. Potpuno onemogućivanje kolačića, onemogućit će vam i korištenje Nabava.net stranica.